Sphagnum, bunddække, muld og jord

Sphagnum, bunddække, jord og muld:

Blandt vores mange haveartikler har vi kategorien: Sphagnum, bunddække, jord og muld.
I kategorien sphagnum har vi produkterne: Fin sphagnum, allround sphagnum, groft sphagnum og medium/mellem gødet sphagnum. Sphagnum leveres i bigbag eller i 18 stk. 300 liters poser.
I kategorien bunddække har vi produkterne: Dækbark, skovflis, kakao flis og lys dækflis. Bunddække leveres i bigbag eller i 50-80 liters poser.
I kategorien jord og muld har vi produkterne: Topdressing, hækjord, rhododendronjord, rosenjord, gartnermuld, allétræsmuld, harpet muld, plantemuld varmebehandlet kompost og biokompost. Jord, muld og kompost leveres i 1.000 liters bigbag.
Læs mere uddybende omkring kategorierne Sphagnum, bunddække, jord og muld nedenfor.

Sphagnum:

Sphagnum er nok den økonomisk mest betydningsfulde slægt af mosserne. Sphagnum planterne er meget miljøfølsomme men også de store miljø skabere. Sphagnum har igennem tiderne været anvendt af mennesket på vidt forskellige måder. F.eks. vuggesvøb, rensning af sår, brændsel i form af tørv, havekultur som bed med osv.
Sphagnum kan opsuge op til 20 gange sin egen vægt fra tør tilstand. Sphagnum virker også antiseptisk og sænker det omgivende miljøs pH-værdi – dvs. surhedsgrad.
Sphagnum er et værdifuldt naturprodukt, som man bør give til sine bede i haven. Sphagnum er lavet af mosebund som har ligget flere hundrede år og sphagnum er et organisk materiale. Sphagnum gør jorden luftigere og er godt for planterne. Sphagnum bevarer desuden fugtigheden i jordbunden og giver dermed bedre roddannelse for buske, planter og træer. Sphagnum forebygger desuden dannelsen af ukrudt. Sphagnum er opgravet tørv og anvendes til jordforbedring.
Sphagnum kan generelt bruges til al slags havearbejde og jordforbedring, men er især egnet til, tildækning af kompostering og jord, plantning, surbundsplanter, anlæg af græsplæne og topdressing.

Groft sphagnum:

Vores grove sphagnum fås i 6m3 bigbag og 18 stk. 300 liters poser. Den er lys og kan også bruges allround. Grov sphagnum kan både bruges til surbundbedet og jordforbedring. Grov sphagnum har en struktur sorteret til 20-40 mm (grov). Grov sphagnum er af super god kvalitet, lys og ensartet.
Grov spagnum er en relativ sur spagnum med en pH-værdi på ca. 3,5-4,5 og er velegnet til rhododendron, surbundsbede og forbedring af jordstrukturen.
Ved plantning beregnes ca. 100-150 liter spagnum pr. plante. Større typer Rhododendron kræver 150-300 liter spagnum. – Ved opbygning af surbundsbed, bør beregnes mindst 30-40 cm. spagnum. Ved f.eks. 15 m2 bør bruges 6 kubikmeter spagnum.

Grov spagnum bigbag:

Vores grove spagnum i 6m3 bigbag leveres på palle. 6 kubikmeter svarer til 600 kg eller 6000 liter.

Grov spagnum 300 l:

Vores grove spagnum på 300 liters poser består af 18 poser á 300 liter. I alt 5.400 liter.

Fin spagnum:

Vores fine spagnum fås i 6m3 bigbag og 18 stk. 300 liters poser. Den er meget lys og anbefales til brug allround og til jordforbedring. Lys spagnum har en struktur sorteret til 0-20 mm (fin). Fin spagnum er af super god kvalitet, lys og ensartet.
Fin spagnum er en relativ sur spagnum med en pH-værdi på ca. 3,5-4,5 og er velegnet til rhododendronbedet og forbedring af jordstrukturen.
Ved plantning beregnes ca. 100-150 liter spagnum pr. plante. Større typer Rhododendron kræver 150-300 liter spagnum. – Ved opbygning af surbundsbed, bør beregnes mindst 30-40 cm. spagnum. Ved f.eks. 17 m2 med lag på 35 cm bør bruges 6 kubikmeter spagnum.
Udregningen er: [mængde i bigbag] / [lagtykkelse] = [areal det rækker til] (alle mål i meter).

Fin spagnum bigbag:

Vores fine spagnum i 6m3 bigbag leveres på palle. 6 kubikmeter svarer til 600 kg eller 6000 liter.

Fin spagnum 300 l:

Vores fine spagnum på 300 liters poser består af 18 poser á 300 liter. I alt 5.400 liter.

Medium allround spagnum med gødning:

Vores medium allround spagnum fås i 6m3 bigbag og i 18 stk. 300 liters poser med gødning. Den er lys og kan bruges allround. Allround medium spagnum anbefales til teksturforbedring. Medium allround spagnum har en struktur sorteret til 0-40 mm (medium allround). Medium allround spagnum er af super god kvalitet og fås også med gødning.
Medium allround spagnum er en relativ sur spagnum med en pH-værdi på ca. 3,5-4,5 og er velegnet til forbedring af jordstrukturen.
Ved plantning beregnes ca. 100-150 liter spagnum pr. plante. Større typer Rhododendron kræver 150-300 liter spagnum. – Ved opbygning af surbundsbed, bør beregnes mindst 30-40 cm. spagnum. Ved f.eks. 15 m2 bør bruges 6 kubikmeter spagnum.

Allround spagnum bigbag:

Vores allround spagnum i 6m3 bigbag leveres på palle. 6 kubikmeter svarer til 600 kg eller 6000 liter.

Medium spagnum med gødning 300 l:

Vores medium spagnum med gødning på 300 liters poser består af 18 poser á 300 liter. I alt 5.400 liter.

Bunddække og dækmateriale:

Giv haven er smukkere udseende med et tæt og frodigt bunddække – og gør det samtidig nemmere for dig, at være haveejer.
Et godt bunddække er både nyttigt, kønt og er med til at holde ukrudtet væk, når bunddækket først er lagt. Et godt bunddække holder lyset væk fra ukrudtsplanter og forhindre ukrudtet i at spire. Det er også godt at bruge bunddække, hvor det kan være svært at komme til med lugejernet eller hvor man ikke kommer så tit. Et godt bunddække kan således også spare dig for en del havearbejde og brug af kemisk ukrudtsbekæmpelse.
Tæt bunddække holder desuden på fugten i jorden, hvilket både mikroorganismerne og planterne i jorden har godt af. Bunddækket mindsker risikoen for udtørring og der skal vandes mindre. Bunddække kommer i mange varianter, så det er muligt at imødekomme de fleste ønsker ved brug af bunddække.
Vi har bunddække og dækmaterialer af forskellige varianter, som dækbark, skovflis og kakao flis.

Jord og muld:

Hvis man har grundlaget i orden, så får man den bedste succes med havearbejdet.
Forudsætning for at dit plænegræs og haveplanter kan trives er, at have den rette jord. God jordbund kræver dog vedligeholdelse og pleje.
Få god kompost, muld og jord ved brug af produkterne på Havehobby.dk. Vi har ofte lave priser og gode tilbud på kompost, jord og muld og vores kompost, jord og muld er af højeste kvalitet. Vi leverer kompost, jord og muld direkte til din kantsten.
Havehobby.dk tilbyder produkter, som Biokompost, varmebehandlet kompost, hækjord, Rhododendron jord, rosenjord, topdressing, gartnermuld, harpet muld, allé træ muld og plantemuld. Der er tilsat ekstra næring og kompost til muldet.